Hvorfor kjøpe Norsk skogkatt?

Hvorfor kjøpe norsk skogkatt
Det er mange gode grunner til å kjøpe Norsk skogkatt, og det er ingen tvil om at dette er en fantastisk rasekatt!

At det finnes mange katter rundt omkring i Norges land er det liten tvil om, og det er heller ingen tvil om at det er mange som ønsker seg en katt. Spørsmålet mange stiller seg er derfor følgende: hvilken katt skal jeg kjøpe?

Veldig mange tar til takke med katter som ikke har stamtavle og som er en miks av flere forskjellige raser. Dette er naturligvis helt greit og det er veldig bra at mennesker rundt om i landet har lyst til å ta seg av de mange kattungene som fødes hver eneste dag.

Hvis man har en katt som man ikke ønsker kattunger på ber vi derfor sterkt om at den sterilisteres. Har du en hankatt er det også lurt å få denne kastrert slik at den ikke setter kull på eventuelle hunnkatter som befinner seg i nærområdet. Det er nok av kattunger som ender sine dager på en tragisk måte på grunn av uønskede kull!

Som du sikkert skjønner så er jo vi ekstra begeistret for Norsk skogkatt, og vi kan trygt anbefale at du går til anskaffelse av dette. Men så spør du deg kanskje: hvorfor kjøpe Norsk skogkatt?

Det er mange grunner til dette, og vi skal gi deg noen gode forklaringer videre i teksten!

Norsk skogkatt – en fantastisk katterase!

Norsk skogkatt er en fantastisk katterase og det som er ekstra morsomt er at den kommer i alle fargekombinasjoner og med masse forskjellige mønstre. Hvis du velger å kjøpe en Norsk skogkatt er det nærmest som å kjøpe et helt unikt individ! Ja, alle katter er naturligvis selvstendige og unike individer, men du forstår forhåpentligvis hva vi mener. Å eie en katt som ikke er som alle andre med tanke på farger og mønstre synes vi er litt ekstra stas!

Men som vi allerede har sagt: det er mange grunner til å velge Norsk skogkatt når du skal finne deg en ny venn å ha i huset.

Når du kjøper en katt som dette sikrer du deg en lojal venn for livet. Den er utrolig glad i familien og den oppfører seg nærmest som en hund. Den vil være med og tilstede der hvor det skjer, og det er slett ikke uvanlig at en Norsk skogkatt vil følge etter deg på din ferd rundt i huset, og slå seg til ro hvor enn du måtte befinne deg.

Hvis du har dodøren på gløtt skal du derfor ikke bli overrasket om du hører et lite knirk og ser en katt som kommer på besøk for å se hva du driver med!

Katterasen er også sosiale og liker å få sin kos – men kun på dens egne premisser. Den kommer til deg og opp i fanget når den har behov for litt kjærlighet og den bestemmer meget vel selv når den behagelige stunden er over. Slik er disse kattene og det er ingenting du får gjort med det.

Har du et stort uteområde og bor i nærheten av skogen vil katten din bli ekstra glad. Da er det mye spennende å finne på ute, og Norsk skogkatt er som kjent en framifrå musejeger som holder gården fri for gnagere. Dette er noe som ligger i rasens gener og som har kjennetegnet den i hundrevis av år – helt fra den gangen vikingene tok kattene med seg på tokt for å holde båtene fri for gnagere!

Norsk skogkatt tåler godt å være ute i både vått vær og skikkelig kulde. Den er nemlig meget godt isolert og har dobbel pels hvor det øverste laget er vannavstøtende. Katten har ekstra pels både på poter og på ører og er derfor nokså hardfør når det kommer til utfordrende vær.

Bor du i en by og ikke har noe uteareal tilgjengelig. Ingen problem! Selv om man tenker at Norsk skogkatt er en katt som naturlig vil trives aller best hvis den kan få vandre fritt ute, så er det heller ingen problem å ‘lage’ innekatt av den. Det du da bør tenke på er at du har mange spennende leker tilgjengelig, kanskje et lite klatretårn som den kan få utfordre seg i og et lite utkikkspunkt hvor den kan titte ut på omverdenen.

Prisen da?

Som sagt kan man naturligvis få tak i gratis katter rundt omkring i Norge, men men hvis du vil ha en ren rasekatt av typen Norsk skogkatt må du regne med å måtte betale litt. Prisen ligger som regel på rundt 8-9.000 kroner, men dette vil være litt avhengig av stamtavlen og noen andre faktorer.

Et kjapt søk på Finn.no viser deg utvalget av Norsk skogkatt til salgs.